Bereken direct uw prijs

Verzorging gras

Om een gazon in goede conditie te houden zijn licht, lucht, water en voeding van belang. Er bestaat een grassoort die in de schaduw gedijt, maar de meeste grassoorten hebben baat bij zonlicht.

Onderhoud in het voorjaar

Vooral in het voorjaar is het belangrijk om het gras onder handen te nemen, want na de winter kan het gras verstikt zijn door mos en resten van planten. Als de zuurgraad van de grond laag is, dan heeft de grond meestal kalk nodig. Nu is het lastig om te bepalen wat de exacte zuurgraad is, maar als er sprake is van mosgroei dan kunt u kijken naar kalkkorrels voor het gazon. Kalk gaat mosgroei tegen. Er zijn ook andere producten verkrijgbaar die mos aanpakken, zo worden composteringsbacteriën gebruikt. Deze voeden zich met afstervende mos en vilt en zetten die om in humus. Met een verticuteerhark kunt u het vuil uit het gazon trekken. Beluchten van het grasveld is ook raadzaam. Dit kunt u doen door met een riek gaatjes in de bodem te prikken.

Maaien van het gras

Regelmatig maaien is belangrijk. Vooral in de lente, zomer en herfst is het noodzakelijk om het gazon met regelmaat te maaien. Voor een perfect gazon heeft u natuurlijk een goede grasmaaier nodig. Hiervoor zijn elektrische maaiers, zitmaaiers en benzinemaaiers verkrijgbaar. Voor een elektrische maaier betaalt u circa 329 euro. Benzinemaaiers vallen in dezelfde prijsklasse, terwijl zitmaaiers aanzienlijk duurder zijn. Daar staat tegenover dat u dankzij een zitmaaier het gras op een comfortabele manier kunt maaien. Als u een groot oppervlakte dient te maaien, is een zitmaaier aanbevelenswaardig. Er bestaan vandaag de dag ook robotmaaiers. Deze zijn voorzien van een GPS-systeem, waardoor ze het reeds gemaaide gras herkennen. Het mes van de robotmaaier snijd een paar millimeter van het gras af, zodat het gazon fijne grasresten als voeding krijgt. Deze robotmaaiers zijn verkrijgbaar vanaf circa 1500 euro.