Bereken direct uw prijs

Gras leggen

Gras leggen is allesbehalve ingewikkeld. Dankzij de juiste voorbereiding en het volgen van de instructies kan iedereen gras leggen. Indien u nog nooit gras heeft gelegd lijkt het leggen van graszoden wellicht ingewikkeld, maar het is in veel gevallen een klus die u snel kunt klaren.

Voorbereiding

Een grasveld zal van betere kwaliteit zijn wanneer de bodem goed egaal wordt gemaakt. Zorg dus dat stenen, onkruid en overig puin wordt verwijderd. De bovenlaag dient te bestaan uit schone grond. Voor het vlak maken van deze grond kunt u een roller / wals gebruiken. Een plank en een hark kunnen worden gebruikt om zo de ondergrond egaal af te strijken.

Leggen van de graszoden

De zoden kunt u het best op een licht vochtige ondergrond leggen. Op een warme zomerdag gras leggen is niet aan te raden, omdat dan de wortels van de mat kunnen 'verbranden'. Indien de weersomstandigheden ideaal zijn kan het leggen van het gras beginnen. Leg de zoden zo strak tegen elkaar aan. Gebruik bij het leggen een halfverband patroon. Dit is vergelijkbaar met een muur die gemetseld is. Voor het 'snijden' van de zoden kunt u een schop gebruiken. Hierbij gaat het vooral om de rechte stukken. Ronde vormen kunnen het best met een mes worden gesneden. Eenmaal als de graszoden zijn gelegd kunt u beter niet over het grasveld lopen. Zo voorkomt u schade aan het gazon. Wacht hier een week mee om het dan voor de eerste keer te maaien (4-5 cm hoogte). Na 2 weken mag u het gazon veelvuldiger betreden.

Sproeien

Na het leggen van het gras adviseren wij u om het gras te sproeien. Als u in de zomer de graszoden legt, dan is het sproeien tijdens het leggen van de zoden aan te raden.